trecere de la sistem real la norma de venit

core_ro:
Sunt PFA din luna Aprilie 2008 in Constanta si sunt pe sistem real, dar as dori sa trec pe norma de venit. Cand pot face asta? Dupa ce perioada?Stie cineva cat este norma de venit pentru cod CAEN 6311 in Constanta, ca pe site-ul lor nu am gasit nimic legat de activitatea mea (prelucrarea datelor si administrarea paginilor web). Asta inseamna ca nu exista norma de venit pentru asa ceva?

Marian-GL:
Trecere la norma de venit se face dupa 2 ani de activitate in sistem real.Pt servicii informatice norma de vnit e undeva pe la 15 mil, deci se calculeaza impozitul la 15 mil indiferent daca incasezi sau nu aceasta suma platesti impozitul pt 15 mil. Daca depasesti 35.000 E trebuie sa mergi sa declari acest lucru si se va face regularizare din momentul in care ai depasti aceasta suma.Deasemenea nu mai tii contabilitate la norma de venit.Ar trebui sa te grabesti cu cererea pt trecerea la norma de venit, din cate tin minte parca era pana la 31 ianuarie….

BlackRider:
Buna ziua, am si eu o intrebare: avand in vedere ca pentru serviciile informatice s-a scos codul CAEN 6201 in unele judete, in Bistrita am primit instiintare ca am fost automat trecut in sistem real si ca este nevoie sa ma prezint la ei sa depun declararia 220 (sau 200, nu mai stiu exact). Auzisem ca daca esti pe sistem real e obligatoriu sa ramai asa minim 2 ani. Sper ca nu e valabil si in cazul mei, pentru ca nu cred ca pot fi considerat trecut la sistem real din moment ce nu mi-am dat acordul si nu am depus declaratia ce mi-au solicitat-o.Mi-am schimbat codul CAEN, cu unul ce este prezent inca la norma de venit, 6203. Ma gandesc ca in mod normal functionarii ar trebui sa ma pastreze la norma si sa platesc in sistem real pe perioada 01.01.2011- 15.02.2011 ?As putea intamplina alte dificultati?Multumesc frumos pentru raspuns (uri).

Data:2010-01-18 12:42:07

Contract de munca si pfa cu aceeasi firma?
cine ma poate indruma corect?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *