sanatate pfa

dada:
buna , doresc sa stiu daca persoanele straine cu domiciliul in romania , inregistrate ca pfa platesc pe baza deciziei de impunere anticipata cota de 5,5% sanatate , in cazul in care nu au incheiat un contract cu casa de sanatate ? . este obligatoriu ? se mai poate inregistra si retroactiv ?daca pleaca din romania si nu plateste cota de sanatate pt. perioada in care a desfasurat activitate ca pfa in romania , ce se intampla ?

Anonim:
Daca pleci din .RO bine faci Nu cred ca se intampla nimic. Eu nu am platit banii de casa de sanatate de 4 ani de zile si nici nu m-am dus pe la ei.DACA TE DUCI TE PUN SA PLATESTI RETROACTIV…in rest ei nici nu stiu de existenta ta…Min finanate nu trimite de cas datele lor!!!! E O VARZA IN sistemEu mai am si carte de munca pe linga pfa …si teoretic se opreste de acolo cas-ul ca sa beneficiez de gratuitate de Spital

laura:
sal am si eu o intrebare am o pfa cu norma de venit , punct de lucru ambulant, mentionez ca am mai multe obiecte de activitate si as vrea sa stiu daca am intrari de marfa unde le trec ? trebuie sa imi tin evidenta pe baza de nota de receptie? am inteles ca sunt obligata sa tin un registru de incasari si plati si un registru inventar! Si pe langa astea am nevoie de registru de casa??? va rag sa ma ajutati Ati fi de un mare folos daca ati mentiona toate documentele care trebuie tinute pentru contabilitatea pfa cu norma de venit .multumesc mult si astept un raspuns cat mai urgent!

laura:
am uitat nu sunt platitoare de tva

laura:
iarasi am uitat ceva, la inceput am fost doar prestari servicii si de curand mi-am activat si posibilitatea de a face comert cu loc de desfasurare ambulant, schimba cu ceva situatia???

AugustaC:
laura daca ai mai multe obiecte de activitate, dintre care unul s-ar incadra la norma si altul in venit real, atunci pierzi dreptul de a fi la norma, de aceea eu nu pricep ce vrei sa zici-daca esti la norma nu esti obligata sa conduci evidenta, dar daca esi la real tii.Pe de alta parte daca te declari la norma si ar trebui sa fii la real iara nu e bine.

laura:
bun hai sa vedem ca eu deja nu mai inteleg la inceput am avutr un singur obiect de activitate care era incadrat la norma de venit si era doar prestari servicii anul acesta am mers odata cu schimbarea codului CAEN si am mai adaugat si alte obiecte de activitate .la inceput am avut ca obiect de activitate LUCRARI DE ZUGRAVIT VOPSITORIT SI MONTARI DE GEAMURI apoi am mai activat si alte 2 obiecte de activitate acestea fiind PRELUCRAREA STICLEI PLATE si UN COD CARE SE REFERA LA VANZAREA DE MARFURI IN AMBULANT ( nu mai stiu exact cum se numeste denumirea respectiva dar stiu ca era singura cu vanzare ambulant) altceva chiar nu mai stiu ce sa zic. Am cumparat si casa de marcat si totul , este inregistrata la finante dar nu mi-a spus nimeni ca mi s-a modificat norma de venit. unde as putea sa intreb ca sa fiu in regula cu totul?? cum imi dau seama unde ma incadrez????cine poate sa ma ajute sa fiu ok?mersi pentru raspuns

AugustaC:
In codul fiscal spune ca daca ai doua activitati care se pot incadra la norma de venit, atunci in urma declaratiei facute la fisc-pentru ambele activitati esti impus cu norma cea mai mare (adica platesti una, dar mai mare); in conditiile in care aveti doua activitati (cazul dvs.) duceti-va la administratia financiara de care apartineti si declarati si cea de-a doua activitate, daca ea se impune la norma atunci ei va vor face o singura declaratie cu suma cea mai mare, daca nu va vor pune sa depuneti o estimativa pentru sistem real. Administratia nu are cum sa stie ca de anul trecut pana acum ati mai adauga coduri caen si le si profesati.

bogdanel:
Buna ziua !Spuneti-mi va rog care este sanctiunea pe care o voi primi de la fisc in cazul meu.Nu am platit nici CAS nici SANATATE (si nici acel fond pentru concedii medicale) de la infiintarea pfa pana in prezent, adica din mai 2006.Pe cartea de numca am servici dar numai 2ore pe zi incepand cu august 2008.Multumesc.

bogdanel:
as mai avea o intrebare….pt pfa neplatitor de tva ce declaratii trebuiau depuse la financiar pana pe 25 ianuarie ?

Data:2009-01-13 20:51:46

Ofer servicii de contabilitate si/sau consultanta pentru PFA
spatiul in care vrei sa-ti desfasori activitatea ca pfa tb sa aiba schimbare de destinatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *