PFA trebuie sa detina casa de marcat

Anonim:
Salut…citeam undeva urmatoarele lucruri care m-au cam ingrozit"Persoanele fizice autorizate care efectueaza comert cu amanuntul si prestari de servicii catre populatie sunt obligate sa utilizeze case de marcat, potrivit legislatiei privind utilizarea caselor de marcat." Deci eu daca am pfa ca si meserias si dau factura si chitanta trebuie sa mai am si nenorocirea aia de casa de marcat???

Do***:
Numai daca interactionezi DIRECT cu consumatori finali persoane fizice.

cristina:
salut ,…eu sun persoana fizica si detin un copiator (Xerox ) , trebuie sa detin obligatoriu casa de marcat ?

Anonim:
categoric, DA, Cristina

Anonim:
Sunt instructor auto independent si colaborez cu o scoala de soferi ( Eu fac orele de conducere si scoala teoria ). Imi trebuie casa de marcat, din moment ce tai chitanta si factura la elev?

eu:
nu iti trebuie nicio casa de marcat pt pfa

Anonim:
Exista pe undeva o lista in care sunt trecute categoriile care trebuie sau nu sa aiba case de marcat ? Pentru ca eu ca instalator, numai casa de marcat imi mai lipseste sa o car dupa mine…..:lol: šŸ˜†

Avramut Dorian:
@cristina" eu sun persoana fizica si detin un copiator (Xerox ) "Si eu vreau sa-mi deschid un punct de cpiere xerox, spune-mi te rog care este codul CAEN pt. aceasta activitate.Locuiesc la tara sii pt. o copie xerox trebuie sa mergi 30 km la oras.Multumesc,Dorian

danubila:
Este aberant dar este obligatoriu pentru toti sa avem casa de marcat.Fiind pe norma de venit platesti suma impusa, nu tii nici un fel de contabilitate.

Anonim:
vreau si eu sa vad pe strada lucruri hand made, de ex cercei? trebuie sa fiu pfa? multumesc corina

Anonim:
ma refer la perioada premergatoare sarbatorilor pascale.corina

AugustaC:
pai cred ca autorizatiile s-au dat deja si se dau numai daca ai pfa sau srl, poate sa ti faci pregatirile pentru la anul! De exemplu daca te duci la sf.lui ianuarie -inceputul lui feb. pierzi toate locurile bune pentru martisoare – asta ca sa ai termen de comparatie! Iar locurile se dau dupa un numar deja alocat iti dau o harta si nu ai voie sa te misti de acolo. Pentru ceea ce faci tu de mana trebuie sa ai intrare de materii prime pe pfa.E mai complicat decat pare!

loredana:
daca vreau sa investesc profitul mai platesc impozit,am un pfa cu prestari servicii.

Maj:
fiiind PFA cu norma de venit fixa, care desfasoara activitati de comercializare legume, fructe pe piata, de ce acte am eu nevoie ca sa fiu in regula la un control? ce acte mi se cer de catre finante?

clauditza:
pt maj:)am si eu o rugaminte….cat ai norma de venit?si daca esti din bucuresti ce sector?am si eu un pfa de cateva zile tot legume fructe si acum astept decizia de la anaf!!multumesc anticipat!

Maj:
@clauditza. nu sunt din bucuresti. norma de venit… nu o stiu… nu eu personal sunt in cauza, ci incerc sa ajut pe cineva. tu nu stii cam ce acte ar trebui sa fii in regula la controale?

Olly:
Ca fotograf, cu norma de venit, trebuie sa detin casa de marcat? Dau chitanta si factura clientilor mei.

clauditza:
nu stiu daca si la tine in oras este asa dar aici la bucuresti mi-au zis ca daca am norma de venit nu trebuie tinuta nici-o contabilitate si nu trebuie decat sa am casa de marcat si acte pe marfa care o vand atat am aflat deocamdata …urmeaza pe 15 aprilie sa ma duc sa iau decizia si m-ai multe voi afla atunci…cred….!

Olly:
Mi se pare complet absurd, atata vreme cat in 12.02.2008 legea nu a fost adoptata de Camera Deputatilor. Cum e posibil atunci sa mai fie in vigoare. In plus, daca dau factura detaliata si chitanta pentru serviciile foto pe care le fac, de ce mai e nevoie de casa de marcat?

Anonim:
Pentru un PFA – cabinet cosmetic trebuie neaparat casa de marcat,nu?

Anonim:
Sunt PFA si vand legume,fructe in piata.Am nevoie de casa de marcat?

vasile:
Sunt PFA si vand legume ,fructe in piata.Este necesara casa de marcat?

AugustaC:
dat fiind ca vindeti catre persoane fizice, da; altfel cum dovediti vanzarea, pe borderou?

bocu adrian:
deci trebuie la instructor auto pfa case de marcat? trebuie sa eliberez chitanta si factura? sint nou in domeniu si nu prea le ammersi

bocu adrian:
apropo sant cu norma de venit!!!

INSTR. AUTO:
care-i treaba cu caesle de marcat pt instructori auto PFA cu norma de venit AS VREA SA AFLU SI EU CA AM AUZIT 1OO DE VARIANTESI CE ITI MAI TRBUIE PE LANGA?REGISTRU DE EVIDENTA ,DE INCASARII ,CHITANTE, FACTURI ETC?POATE MA LAMURESTE SI PE MINE CINEVAMERSI

vasile:
Pentru anul 2009 ,plafonul T.V.A de 35.000 euro.La ce curs se calculeaza?

AugustaC:
curs de la 01.01.2007

dana nicoleta:
buna,am pfa de cateva zile,m-am iregistrat la fisc si de acolo mi-au spus k am nevoie de casa de marcat.execut lucrari de tiparire si legatorie,cod caen nca 1812.va rog lamuriti-ma k nu stiu ce sa fac pe cine sa intreb

Costi:
Salutare.Am sa va explic cum e casa de marcat la SRL-uri. Cred ca si pentru pfa se aplica la fel. Daca facturez o persoana fizica, atunci ori imi trimite banii in cont si nu mai emit nimic, ori incasez banii in casiereie (imi da clientul banii in mana) si emit bon fiscal cu casa de marcat. Legea nu da voie persoanelor juridice sa emita chitante catre persoane fizice. Amenda e de 5000 de lei. Catre persoane juridice se pot emite chitante.Nu luati de bun ce am scris mai sus. Asta e ceea ce imi amintesc din discutia avuta cu contabila mea acum jumatate de an si e posibil sa mai fi uitat detalii. Inainte sa emiteti o chitanta unei persoane fizice, mai bine intrebati un contabil.

stelutza_tl:
Buna ziua, Am si eu o intrebare…am vazut ca sunt 2 domni care sunt instructori auto. Si sotul meu s-a facut de curand ( instructor independent )…..a facut tot, a montat dubla comanda pe masina, contract cu scoala, cucuvea, etc. dar cand s-a dus la ORC pentru asi face PFA i-au zis ca nu se poate. Ca trebuie sa aibe munciti 2 ani printr-o scoala. Unde scrie asta??? Ca eu nu am gasit. Multumesc,

Manea George:
Buna ziua,ma alatur detasamentului PFA tot ca un necunoscator cu cateva intrebari:1. Daca fac contract cu o firma de contabilitate sa-mi tina evidentele va raspunde ea in fata finantelor la un control sau tot eu?2. Costurile cu aceasta firma s-ar scadea ca si cheltuiala?

DP:
-lipsa casei de marcat poate fi o greseala mare, care se poate numi evaziune fiscala! -Dar cum pot fi asimilat la evaziune fiscala in momentul in care platesc impozitul forfetar anual,nu in functie de veniturile pe care le am si nici de bonurile de casa pe care le emit ?-apoi ti se da un fals drept la aparare in instanta,contestand amenda uriasa de 8000 lei pe care o primesti,pt o PFA, cand tu esti condamnat din start sa o platesti,judecata fiind un simulacru si unde o judecatoare DP te poate condamna pt o vina colectiva!

mari:
sunt cosmeticiana pfa trebuie casa de marcat?

Anonim:
Acuma deschid un PFA de proiectare in constructii. Am nevoie de casa de marcat ?

AugustaC:
oricine lucreaza cu persoane fizice-trebuie sa aiba casa de marcat

deeee:
Buna…este necesara o casa de marcat daca detin intrprindere familiala!???

AugustaC:
cum am scris mai sus, daca lucratu cu persoane fizice

nuti:
am un pfa cu codul caen 4719 si as vrea sa stiu daca imi trebuie casa de marcat?

Anonim:
BUna ziua, am un PFA servicii foto, imi trebuie casa de marcat daca eu eliberez chitanta si factura? Mentionez ca nu platesc impozit la norma ci in sistem real. Multumesc

ccc:
buna ziua,daca lucrezi ca pfa numai cu persoane juridice eliberezi factura si cum se intelege mai sus nu iti trebuie casa de marcat.casa de marcat numai daca lucrezi cu persoane fizice, gen comert cu amanuntul

nico:
legea spune ca sunt scutiti de la obligativitatea casei de marcat cei care desfasoara o activitate libera, care nu implica crearea unei societati comerciale. pfa-ul nu este societate comerciala.

Anonim:
daca firma care lucrezi iti cere PFA e de bine

eu:
cu intreprindere familiala pot deveni instructor aoto independent

Data:2007-10-15 22:19:39

contabilitate pfa

3 thoughts on “PFA trebuie sa detina casa de marcat”

 1. Buna seara.
  Am cod caen pentru organizare de targuri.
  Am organizat un targ cu persoane juridice si am emis contracte, facturi si chitante.
  Intentionez sa organizez un targ second, unde expozantii sa fie persoane fizice. Cum se procedeaza? Tot asa: contracte+facturi+chitante sau contracte+facturi+bon fiscal? Tin sa precizez ca nu am casa de marcat.
  Multumesc

 2. Buna ziua,

  Daca sunt vanzator intr-un targ (odata pe an, deci nu punct de lucru), din cate stiu trebuie sa am obligatoriu o casa de marcat setat pe ā€œcomert ambulantā€.
  Dar daca am mai multe standuri in cadrul aceluiasi targ, trebuie casa de marcat la FIECARE dintre acestea sau ajunge la unul?
  Puteti cumva sa dati si o referire la o lege/ordonanta unde se precizeaza acest detaliu? Toata ziua am cautat dar n-am gasit raspunsul pentru aceasta intrebareā€¦

  Multumesc anticipat de feedback!

 3. Buna seară, am deschis si eu un PFA, pt ,am certificat de membru (inscris la colegiul asistenților )am absolvit NFK-asistent kinetoterapeut. .pt un salon,am nevoie de casa de marcat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *