PFA si CASS

Adi2007:
Buna, As avea si eu o intrebare, posibil sa mai fi fost postata dar search-ul nu m-a ajutat.Ideea e ca am PFA si urmeaza sa ma inscriu la CASS pt a plati acel 6.5% pe pfa. Catre care sediu ma indrept: acela unde am sediul social al pfa sau cel unde am domiciliul/resedinta? M-am interesat la ei si se contraziceau – unii ziceau ca la domiciliu sau unde am medicul de familie, altii ca unde am sediul social. Eu personal cred ca acolo unde am sediul social ar fi normal sa ma inscriu la cas dar as mai vrea niste opinii. Poate cineva care a mai depasit aceasta etapa ma poate ajuta.Multumesc mult!

Anonim:
contractul se face pe cnp-deci unde aveti domiciliul

Adi2007:
Multumesc pentru raspuns. Destul de aiurea sistemul acesta deoarece am domiciliul in Bacau, Resedinta in Buc. iar PFA are sediul social si isi desfasoara activitatea in Giurgiu… Eu as fi vrut Giurgiu sa Buc. dar asta e… Ceea ce inseamna ca trebuie sa fac un drum la CAS Bacau… Sau mai bine imi fac cass-ul pe PFA la OPSNAJ ca si asa la ei se incheie contractele doar la sediul din Buc. Mersi pt ajutor

ionica:
cu ce acte trebuie sa te duci la CASS pentru a fi inregistrat si la ei ?stiu ca ei iti dau o declaratie care trebuie in dublu exemplar …ce mai trebuie ?

MariusAn:
cu ce acte trebuie sa te duci la CASS pentru a fi inregistrat si la ei ?stiu ca ei iti dau o declaratie care trebuie in dublu exemplar …ce mai trebuie ?copie dupa decizia de impunere finala (pentru norma de venit), copie dupa declaratia de venituri anticipate (pentru impozitare in regim real), adeverinta de salariat sau copie dupa CM (daca e cazul)

AugustaC:
sunt suficiente aceste acte pentru dosarul initial..

letitia:
Poate ma ajuta cineva si pe mine……Sunt traducator pfa si platesc cei 6.5% din 2006. la anu vreau sa fac un bebe si am nevoie de indemnizatia de ingrijire copil. Ce trebuie sa fac inainte pt aceasta. E de ajuns ca platesc 6.5% sau trebuie sa am un alt fel de contract pt lunile de concediu inainte de a naste si apoi pt indemnizatia de ingrijire copil? Multumesc

Data:2009-01-08 12:48:51

la pfa se pot face angajari
Situatie speciala LEgea 300/2004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *