PFA salariat, trebuie sa achite CASS?

Anonim:
Daca sunt PFA, si in paralel sunt si salariat, trebuie sa achit contributia CASS de 5,5% pentru PFA? In baza carei legi?Va multumesc.

AugustaC:
intrati pe site la sanatate si va lamuriti

Anonim:
da, un raspuns foarte la obiect, multumesc.ce lege, ce articol, e actualizata? stiti, stimata doamna Augusta, cate PFA-uri, salariate, nu isi platesc aceasta contributie CASS?eu am intrebat daca trebuie platit sau nu, si in baza carei legi.daca nu stiti sau nu vreti sa dati un raspuns, nu va implicati.

Anonim:
Legea asta nu-i actualizata. In primul rand cota CASS e, in prezent de 5,5 %. In al doilea rand, de aici nu reiese ca o persoana care e PFA(se incadreaza la art. 257, (2), b)) si e si salariat(se incadreaza la art 257, (2), a)), trebuie sa plateasca contributia pentru ambele tipuri de venituri.Va multumesc, oricum.

AugustaC:
Daca spune ca se aplica ca si cota de 6,5% (in prezent 5,5%) din veniturile din…si sunt enumerate veniturile, pai ar fi trebuit sa spuna ca daca platesti pentru una din surse nu platesti pentru cealalta. Fiecare poate sa interpreteze cum vrea, asa se aplica…daca va vine vreodata scrisoare le explicati cum ati inteles…si gata!

Anonim:
Dar dumneavoastra, AugustaC, inregistrati mai multe tipuri de venituri, din cele enumerate in penultimul raspuns citat, din 11.12.2008. Sunteti Pfa, platiti CASS, cum ati interpretat legea? Ar fi bine sa o poata interpreta fiecare in beneficiul lui, dar din pacate, necunoasterea legii nu ne exonereaza de plata. Ce e ciudat pentru mine, ca dintre toate pfa-urile pe care le cunosc si sunt si salariati, doar vreo 1/3 isi platesc aceasta contributie. Ceilalti n-o platesc din nestiinta sau ignoranta. Eu m-am documentat si am constatat ca trebuie achitata conform legii 95/2006, art. 257, alineatul (3) In cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp venituri de natura celor prevazute la alin. (2) lit. a) – d) si f), contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri.Am crezut doar ca exista o bresa, o cale de iesire, vreun articol pe care nu l-am observat, care sa incrimineze articolul de mai alineatul de mai sus.Am intrebat si la CASS, in judetul Bihor, si nu a stiut nimeni sa-mi spuna in baza carui articol se plateste, ci doar ca se plateste.Am citit pe unele forumuri, ca in unele judete s-ar plati, in altele nu, de aceea as fi vrut sa stiu unde exista loc de interpretare pentru a nu se plati, sau in baza carei legi, carui articol, in unele judete nu se plateste?!

AugustaC:
Eu nu am citit nicaieri ca in unele judete s-ar plati si in altele nu, dar pe formuri gasesti de toate.

amforex:
Semnati va rog acesta petitie daca doriti sa se renunte la aceasta abuziva dubla impozitare: PLATA CASS LA PFA care este si angajt. petitieonline.ro/petitie-p48025046.htmlMultumesc!

aniram:
sunt PFA, sunt obligat sa platesc CAS daca nu am carte de munca?

Data:2008-12-11 13:33:45

la pfa se pot face angajari
Situatie speciala LEgea 300/2004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *