PFA ACTE NECESARE

ionescu:
==un PFA trebuie sa cumpere de la papetarie: — REGISTRU JURNAL DE INCASARI SI PLATI [ pe care il va inregistra la ADMINISTRATIA FINANCIARA ] — FACTURA fara tva — CHITANTIER ==de la ADMINISTRATIA FINANCIARA se va cere REGISTRUL UNIC DE CONTROL in valoare de 25 lei. == pentru activitatea desfasurata de PFA nu ai nevoie de CASA DE MARCAT FISCALA == la ADMINISTRATIA FINANCIALA trebuie sa vorbesti cu INSPECTORUL DE ZONA la care esti arondat

AugustaC:
Si mai trebuie sa cumpere Registru inventar, care la fel se va stampila la administratia financiara.

ionescu:
== nu este neaparat necesar REGISTRU INVENTAR

AugustaC:
Unde ati citit ca nu e necesar neaparat? Si de casa de marcat fiscala nu e nevoie in anumite conditii, nu ca nu e nevoie deloc. Dar fiecare cu ale lui….

DeepSky:
PFA cu norma fixa nu este obligat sa tzina contabilitate in partida simpla. registrele si astea intra in contabilitatea in partida simpla, deci PFA cu norma fixa nu este obligat sa le aibe.eu am inteles ca am nevoie de: facturier (de fapt poate sa fie facut si pe calculator), chitantzier, stampila.casa de marcat numai daca lucrezi cu persoane fizice. daca lucrezi cu firme nu e nevoie.corectatzi-ma daca gresesc.

DeepSky:
cred ca e bine sa tzii si registru de incasari si platzi. pt tine…am inteles ca trebuie sa il aratzi la banca in caz ca vrei sa faci un credit

Anonim:
Acest registru de incasari si plati trebuie neparat inregistrat la administratia financiara? Daca iti iei tu unul si tii e valabil (aici ma refer in cazul celor care au PFA cu norma fixa de venit unde acest registru nu este obligatoriu)

AugustaC:
PT. DL.IONESCU CARE SUSTINE CA NU E NECESAR REGISTRU INVENTAR UITATI UN CITAT DIN NORMELE DE ORGANIZARE A CONTABILITATII IN PARTIDA SIMPLA: 20. Registrul-jurnal de încasãri ºi plãþi (cod 14-1-1/b) ºi Registrul-inventar (cod 14-1-2/a) au regim de înregistrare la organele fiscale. Acestea se numeroteazã, se ºnuruiesc ºi se parafeazã înainte de depunerea lor la organele fiscale pentru înregistrare.HAIDETI SA NU NE DAM ASA CU PAREREA CARE CUM VREA!

ionescu:
PT. PRIETENA AugustaC AM INTELES TREABA CU REGISTRUL INVENTAR DAR EU AM SPUS DE FAPT CE AM VORBIT CU INSPECTORUL DE ZONA DE LA ADMINISTRATIA FINANCIARA . DESPRE CASA DE MARCAT FISCALA TE ROG SPUNE-MI CIND SE FOLOSESTE SI CIND NU SE FOLOSESTE ? VREI SA VORBIM PRIN TEL. MAI BINE .0742106857

AugustaC:
ma puteti suna daca doriti- numarul meu este 0765.513.158; tin contabilitate pentru pfa Bucuresti – nu ofer consultanta (am specificat fiindca m-am pomenit cu n telefoane pentru informatii despre pfa din cauza unui post pe forum). Stimate domn ionescu daca ma sunati imi spuneti si mie id ul dvs (daca difera de nume). Numai bine tuturor!

Data:2008-02-28 16:04:46

pensii PFA
Model calcul salarii pentru PFA?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *