Persoanele fizice autorizate sunt platitoare de TVA?

florian:
Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o informative. Sunt PFA in sistem real in domeniul IT, nu sunt platitor de TVA. De ceva vreme emit niste facturi catre Irlanda in euro si am tot auzit variante ca ar trebui sa ma inregistrez ca si platitor de TVA. Stie cineva daca este sau nu adevarat?Multumesc

Anonim:
In mod normal un PFA poate deveni platitor de TVA in una dintre cele doua conditii de mai jos: Obligatoriu incepand cu momentul in care depaseste plafonul cifrei de afaceri de 65000 euro sau optional pentru cei care nu au atis plafonul mai sus mentionat dar vor ca prin inregistrarea ca platitor de TVA sa isi deduca unele achizitii.

florian:
Da, multumesc pentru raspunsul prompt insa nu mi-ai raspuns la intrebare. Ceea ce mi-ai spus stiam deja. La mine situatia este urmatoarea: emit niste facturi in euro in alta tara decat in Romania si intrarea mea era daca trebuie sa ma inregistrez in registrul operatorilor intracomunitari ( sau ceva de genul) ca platitor de TVA.

Anonim:
Da, asa este, imi cer scuze nu am citit cu atentie intrebarea. Cred ( nu stiu sigur) ca ar trebui sa e inregistrezi in Registrul operatorilor intracomuntari si automat sa devii platitor de TVA.

florian:
Pai multumesc de info… dar unde scrie chestia asta. Ca asa cu presupusul imi pot da si eu. Mie nu mie se pare normal sa devin platitor de TVA asa peste noapte…Daca afli care este legea care ma oblige sa devi platitor de TVA te rog mult sa imi spui si mie.

Data:2013-10-04 14:45:13

pfa aprozar
Conturi Bancare PFA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *