pasi noi

cristi.c:
Buna ziua,Tocmai mi-am scos autorizatia pfa din Timisoara, de la Reg. Comertului.Am intrebat la eliberari ce trebuie sa fac in continuare pentru a-mi incepe activitatea (si implicit a-mi alege optiunea de impozitare > norma fixa). Persoana de la eliberari nu a stiut sa-mi zica dar a zis sa merg la Directia de Finante (nu Adimistratia Finantelor Timisoara!). Am mers acolo si am primit un raspuns destul de grabit cum ca daca nu sunt platitor tva, atunci nu mai trebuie sa fac nimic.Desi s-a schimbat procedura de infiintare pfa in Timisoara (probabil nu numai) in sensul ca – am inteles – inainte trebuia mers la Primarie. Acum Reg. Comertului se ocupa si de partea asta si nu se mai merge la primarie.Cumva imi vine greu sa cred ca asta e. Vreau sa spun ca nu am ales niciunde optiunea de impozitarea si evident doresc sa trec pe norma. De asemenea sunt angajat la o firma si am inteles ca trebuie sa depun o adeverinta pentru a-mi injumatati impozitul de 16% din norma. Ma gandesc ca si asta se va intampla la Admin. Finantelor.Imi poate cineva confirma acest lucru?Va multumesc,Cristian

AugustaC:
Buna seara,Mergeti la administratia financiara si acolo se fac declaratiile de optiune (venit real sau norma). In orice caz trebuie sa cumparati de acolo registru unic de control. Optiunea pentru norma de venit se face numai in cazul anumitor activitati – nu ne-ati spus ce cod caen aveti! Daca codul nu se incadreaza la norma, trebuie sa luati si un "registru jurnal de incasari si plati " si un "registru inventar" (de la librarie) acestea se snuruiesc se numeroteaza si sunt stampilate de administratia financiara. La administratie trebuie sa va prezentati in 15 zile de la infiintare (unele administratii dau 250 ron amenda daca vii mai tarziu-in functie de situatie)! Sper ca v-am fost de ajutor!

cristi.c:
Buna seara,Multumesc frumos pentru raspuns!Activitatea mea principala are cod CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda).Mai am ales ca si secundare: 6202 (Activitati de consultanta in tehnologia informatiei)6209 (Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei)6311 (Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe)Imi puteti spune daca codul se incadreaza la norma?De asemenea, cam la ce cheltuieli sa ma astept la Finante (voi ajunge in timp util, desigur).Multumesc pentru raspuns,Cristian

AugustaC:
De la administratie la administratie difera ceea ce se intelege prin servicii informatice (unii considera ca realizarea softului e productie, nu servicii). Acum vreo 2 luni eu am sunat la un sector din Bucuresti si o doamna foarte draguta mi-a zis ca nu stie exact ce cod sa-mi spuna ca se incadreaza dar ca au facut o adresa la minister si sa mai revin ca vor avea raspunsul. Nu am mai revenit pentru ca persoana pentru care ma interesam a aflat din alte surse ca si codul 6201 se incadreaza la norme (sau cel putin asa mi-a zis). Asa ca va sfatuiesc sa va duceti la administratie, la inspectorul de care apartineti cu litera (sau cu strada) si sa spuneti direct ca vreti sa fiti la norma. Nu stiu exact cat este norma pentru Timisoara.

cristi.c:
Multumesc pentru informatii. Voi merge saptamana viitoare la Finante si sper sa lamuresc totul :-)Cu stima,Cristian

AugustaC:
Ati ajuns la administratie? Sa-mi ziceti si mie! Sunt curioasa…

ioanaur:
buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii legate de pfa- as vrea sa ma fac pfa pe activitatea de securitate si sanatatein munca- protectia muncii- intrunesc toate conditiile legii 319/2006, darnu stiu ce pasi trebuie sa urmez si ce documente imi trebuie? Va multumesc mult de tot pt amabilitate, am vazutca aveti un suflet bun si ii ajutati si pe altii cu sfaturi, pt ca altii sunt cam escroci cand vine vorba sa dea relatii gratuit.V-as cauta personal darsunt din nordul tarii si …asta e.multumesc mult. Ioana

AugustaC:
Daca intruniti conditiile legii faceti un drum pana la registrul comertului din orasul (judetul dvs.) si depuneti dosarul de pfa (actele ce atesta activitatea, acte casa, actele dvs si cererile pe care le luati de acolo).

tedeo:
Ma prea plec in fata augustei voastre fete de altruism ,intrebarea preasupusului este : Daca sunt actor ,deci codul este cred 9231 sau 9234 intru sau ma incadrez la Norma ? Intreb ca inca nu am gasit lista cu celecare sunt inlcuse la norma si cele care nu .Mai dureaza pana o sa incep sa fac PFA e bine sa fiu pregatit ca nu mai e mult si am opservat ca e mare alergatura .Multumesc .

tedeo:
Scuze pentru neatentie am gasit lista ,ce este amuzant e ca deja prea marita voastra fata pusese deja raspunsul inainte ca eu sa intreb .Multumesc inca o data pentru intuitia cu care a-ti anticipat .

Mircea.R:
cristi.cAi aflat daca te incadrezi la norma de venit? Si eu sunt din Timisoara, in aceeasi situatie. Unde ai fost sa intrebi?

AugustaC:
La administratia financiara trebuia sa se duca, probabil s-a si dus…

Mircea.R:
Da, insa problema cu cei de la AF Timis e ca mi-au inchis telefonul in nas cand i-am intrebat asta. In plus, in afara de site-ul AF Harghita nu am gasit niciunde codurile CAEN care sunt acceptate pentru "104. Servicii de informatica".

AugustaC:
insistati la telefon-cum sa inchida in nas? desi si eu am patit cu cineva de la ministerul muncii…

Byr:
am sunat la s6 si a zis ca orice CAEN privind tehnologia informatiei se baga la 104 cu norma de venit

iulika:
Ma poate lamuri si pe mine care este difrenta intre norma de venit si cealalta?Am un pfa, tot pe tehnologia informatiei si aici am vazut prima data chestia asta.multumesc

andreea:
buna seara!ma numesc Andreea Dinaci si am mare nevoie de ajutor……vreau sa fac contabilitatea la un pfa si nu prea stiu de unde sa incep…….ma puteti ajuta?!…..va rog!multumesc!

Data:2008-10-25 18:29:56

Se poate trece de la PFA la PFA cu norma fixa de venit?
modificari PFA ? intrebari..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *