Neclaritati contabilitate

gabrista:
Buna ziuaAm cateva neclaritati privind contabilitatea unui PFA neplatitor de TVA impozitare in sistem real – activitate de consultanta si inginerie:1. Daca am scos bani din contul PFA si i-am utilizat in scop personal ii trec in RJIP? Se considera ca find o cheltuiala ndeductibila?2. Extrasul de cont PFA trebuie vizat de banca pentru a fi introdus in contabilitate?3. Unde evidentiez (in ce registru sau acte) daca o suma este deductibila sau nedeductibila?4. Pentru plata intretinerii apartamentului am hotarat ca PFA sa plateasca ¼ din suma. In RJIP trec doar cota parte sau toata valoarea chitantei emisa de asociatia de locatari?5. Am achizitionat contoare de apa pentru apartament: unul fara factura si altul pe factura PFA. Pot sa deduc intreaga suma a celui de pe PFA?6. Cheltuilile cu achizitia unei pilote pot fi deduse? 7. Am inteles ca pot introduce in contabilitate si bon fiscal stampilat. Intrebarea este daca valoarea totala a bonului sau daca doar valoarea decontata nu trebuie sa depasasca 100 lei?8. La ce categori de cheltuieli (deductibil sau nu) se pot trece taxe postale, taxe de timbru, taxe de administrare cont? Dar medicamente de uz personal?9. O chitanta sau factura anulata trebuie trecuet undeva in vreun registru sau act?10. In registrul de inventar trec tot ce am achizitionat : facturier, registre, monitor, lanterna, becuri, produse de curatenie, hartie, produse de constructie si amenajari interioare, cafea, suc? Sau doar ce depaseste o anumita valoare?11. In afara de RJIP, Reg. d inventar si cel de control mai trebui vreun registru? Ca in RJIP am vazut ca se trec doar chitanta nr , nu si de cine este eliberata. 12. Pentru incheierea contabila a anului 2009 ce acte trebui e sa intocmesc: deviz, decont..? Sau sunt suficiente inscrierile din RJIP?13. In RJIP la sfarsitul fiecarei pagini este o rubrica “de reportat”. Ce scriu acolo? Va multumesc.

Anonim:
Buna ziua,Contabilitatea, chiar si pentru PFA, este mult mai complicata decat puteti crede si nu se poate face dupa vorbe, decat daca va asumati eventualele amenzi provocate de greseli. La intrebarile postate de dvs poate raspunde orice persoana, mai mult sau mai putin pregatita, iar dvs nu aveti siguranta corectitudinii acestor raspunsuri. In cazul in care locuiti in Bucuresti va pot oferi servicii contabile complete si consultanta contabila si fiscala la preturi modice, negociabile. Pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie la:Tel. 0770 294 458.

cryssa:
Buna ziua!Sunt PFA (neplatitor de TVA) de f. putin timp si am cateva intrebari. Va rog sa ma anuntati:1) Care sunt normele care reglementeaza activitatea de PFA?2) Trebuie sa am un cont bancar separat pe numele de PFA XYZ, sau este suficient sa fie contul pe numele meu si sa fie utilizat doar pentru plati pt PFA?3) Care sunt normele de reglementare ale contractelor de comodat? Daca eu vreau sa platesc doar factura la cablu si internet si convin asta in scris cu proprietarul, voi fi penalizata pentru ca nu platesc un procent din celelalte utilitati?4) Daca factura de la utilitati este pe numele proprietarului (care locuieste si el in imobil), cum demonstrez ca eu am platit respectiva suma? Voi trece factura in contabilitatea mea, insa nefiind pe numele meu, este suficient sa mentionez “achitat in baza contractului de comodat”? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Data:2010-05-05 16:35:05

PFA ca activitate dependenta
Plafon deduceri 60 %

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *