Mod de completare in RJIP

marian:
Am facut contract de comodat intre PFA-ul meu si sotie (care e proprietara spatiului unde are sediul PFA-ul meu) cu specificatia ca PFA-ul suporta 50% din cheltuielile spatiului (intretinere, utilitati, telefon fix, cablu, internet, etc..)Cum evidentiez aceste sume in Registrul Jurnal, adica daca de exemplu sotia a platit la intretinere 150 RON, la curent 100 RON, etc cum trec aceste sume in registru (sau le trec in alt document si in registru trec decat 50% din rezultat) ?

AugustaC:
se trece in rjip toata suma si in fisa de op div se specifica procentul; la finele anului se deduce cat trebuie

marian:
Multumesc de raspuns.Cu fisa de operatiuni diverse cum procedez, fac cate una pe fiecare luna si la sfarsitul lunii trec rezultatul in Jurnalul privind operatiunile diverse sau pot tine o fisa tot anu si apoi sa trec rezultatul in Jurnalul privind operatiunile diverse ?

Anonim:
cum deduc cheltuiala cu pretul masinii pe declaratia 200 ? ma pote ajuta cineva ?

AugustaC:
nu deduceti masina in totalitatea, ci numai amortizarea aferenta

Anonim:
cum completez rjip ???? se trece in ordine cronologica fiecare eveniment de plata sau incasare sau se trec separat incasarile si platile ??? Va multumesc !!!

AugustaC:
cronologic

marian:
Totusi, stie cineva cum se procedeaza practic cu fisa de operatiuni diverse si registrul de operatiuni diverse pt cheltuielile deductibile limitat?Multumesc

Anonim:
Facturile se trec in RJIP ? Sau numai chitantele si op-urile ????

elena p:
contractul de comodat se face la notariat?

AugustaC:
ar fi de preferat

Data:2009-04-10 18:18:17

deducere telefon, internet
PFA ITALIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *