JIP – CREDIT IMOBILIAR PFA

SERBAN:
Buna ziua, am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva multumesc anticipat.Am un PFA si am obtinut un credit imobiliar, am cumparat imobilul pe Pfa si nu stiu ce si cum trebuie sa inregistrez in JIP si daca mai trebuie sa declar ceva pe la finante, primarie etc.

Valy:
Am si eu o intrebare legata de Creditul pentru PFA.Am PFA cu norma fixa de venit. As vrea sa iau un credit. Credotul insemana intrare ca si bani in contabilitatea. Adica depasesc plafonul de 35.000 euro. Asta inseamna ca devin platitor de TVA, daca am depasit plafonul de 35.000 prin primirea banilor de la un imprumut imobiliar sau de nevoi personale?PS: stie cineva clar cum se inregistreaza impumul acordat de o banca unui PFA in contabilitatea acelui PFA (fie ca e cu norma fixa de venit fie ca este fara norma fixa de venit?)

AugustaC:
creditul nu intra in categoria asta a veniturilor- nu este realizat efectiv de dvs.; nu afecteaza nici plafonul nici impozitul-e o datorie ce se va returna…

omi:
creditul se recupereaza dar dobanda nu . In RJIP trebuie sa trec la rubrica plati doar dobanda si comisionul bancar ? Baniii adusi ca aport si ulterior se restiruie se trec in RJIC sau completez fise de operatiuni diverse ?

ggggii:
….cum ai reusit sa-ti iei credit imobiliar pe persoana fizica autorizata…. zi ca vreau si eu/?

Data:2008-05-14 23:00:53

spatiul in care vrei sa-ti desfasori activitatea ca pfa tb sa aiba schimbare de destinatie?
casa de marcat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *