inchidere PFA

mire77:
In ultimul an nu am mai realizat nici o activitate pe pfa. As vrea sa stiu daca trebuia sa anunt asta undeva si ce o sa trec la venituri cand o sa depun declaratia privind veniturile realizate.Si daca se poate care sunt pasii pt inchiderea pfa.Mii de multumiri!

Anonim:
1. Pe declaratia de venituri pentru anul 2007 vei trece 0, daca intr-adevar n-ai avut venituri.2. Pentru anulare depui originalul autorizatiei si a certificatului de inregistrare la primaria emitenta si totodata, anunti organul fiscal despre anularea autorizatiei. Autorizatia nu poate fi anulata cu o data anterioara depunerii ei la sediul primariei emitente.

Anonim:
cat costa desfiintarea PFA (si infiintarea) si sunt oare dificultati asa cum se intalnesc la SRLuri?

Rob:
Astazi la Finante mi s-a spus ca pt inchidere trebuie sa depun o cerere si sa completez si o declaratie. Ma refer la partea cu finantele.. Apoi sa cer un control, care sa verifice la zi (chiar daca tocmai am fost verificat) jurnalul de incasari si plati. La declaratie estimativa treci 0 dar si la declaratia pe venituri.

gabi:
Problema mea sta in felul urmator.De 2 saptamani alerg dupa acte pentru a-mi deschide un PFA, pentru a-mi folosi la o angajare. Acum cand am reusit sa finalizez dosarul(luni trebuie sa ridic CUI-ul), am primit o alta oferta de munca, mai avantajoasa, care nu necesita PFA.Acum intrebarea mea este urmatoarea: pot sa radiez PFA? daca da, trebuie sa mai platesc ceva suplimentar? daca nu, ce modalitati sunt pentru a nu plati impozit la stat? am stabilit profitul la 6000 ronpe an, si din ce stiu, trebuie sa-mi vina de platit 1500 lei trimestrial?! Ce solutie pot gasi in aceasta situatie?Daca tin PFA-ul in continuare fara sa-l folosesc la nimic, mai platesc ceva la stat?

AugustaC:
il puteti radia si nu trebuie sa platiti nimic fiindca nu sunteti inca inregistrat la administratie

voicu aurelia:
buna ziua ,am si eu o intrebare ,referitor la PFA,am apucat si am facut PFA,iar acum vreau sa il desfiintez ,sa il inchid ,si acum pe 15 iunie trebuie sa platesc pentru prima data 213 de ron ,taxa de impozit ,iar eu nu am facut niciun fel de incasari ,PFA-ul a fost gata pe data de 25 mai 2010 adica luna trecuta ,acum daca vreau sa ma angajez cu carte de munca ,in alta parte ,mai platesc impozitul asta daca nu am lucrat deloc pana acum ?Astept raspuns ,Multumesc

Marian:
este posibil sa nu patesti nimic daca nu il platesti, daca il platesti o sa primesti banii inapoi dupa mult timp. poate se gaseste cineva care sa iti spuna daca curg penalitati la impozitul platit anticipat.

criss:
detin un pfa si de aproximativ 4 ani nu desfasor nicio activitate. Doresc sa l inchid, iar acum cei de la Finante imi blocheaza contul deoarece nu am platit impozit la stat pe acesti 4 ani. Daca nu am avut venituri , cum sa platesc impozit? Asta nu e o plata nedatorata?cum procedez pt a -mi inchide pfa? Mentionez ca nu am depus nicio declatatie, deoarece legislatia momentului suna cam asa:" cei care nu si -au schimbat certificatul de inregistrare pana la o anumita data, vor fi radiati din oficiu" Multumesc pt sugestii

AugustaC:
MERGETI DEPUNETI DECLARATIILE LA FISC PE 0, PLATITI AMENDA PENTRU NEDEPUNEREA LOR SI GATA! AMENDA VA FI PROBABIL 250 LEI. NUMAI SA NU FI DESFASURAT ACTIVITATE!

vali:
buna ziua! am deschis un pfa in 2001.09.11 , la iasi, care a functionat pana pe 31.12.2001, apoi nu am mai avut nici o activitate. in martie 2002 am platit impozitul aferent perioadei respective in loc. hârlãu ,unde aveam domiciliu, dar de atunci nu am mai depus alte acte pt impozit, intrucat nu am mai avut activitate, ba mai mult nici actele pfa-ului nu le-am pastrat, deoarece la data platii impozitului am spus ca vreau sa-l inchid. am platit asadar suma ceruta si am crezut ca asta-i tot. surpriza! in dec.2010 primesc acasa un titlu executoriu de la cnas, cu contributii la asig de sanatate = 0 lei !!, insa cu dobanzi si penalitati de 240 lei. le-am explicat acestora ca nu mai functionez din 2002, insa ei mi-au cerut dovada incetãrii activitãtii ( care nu existã, deoarece inteleg cã nu am facut-o!, chiar daca criss sugera ca " cei care nu si -au schimbat certificatul de inregistrare pana la o anumita data, vor fi radiati din oficiu" se pare ca nu a fost valabil si pt mine ) sau decizia de impunere anuala pe 2005. cand am cerut o decizie de impunere de la organele teritoriale din iasi, unde a luat fiinta pfa-ul mi s-a spus ca deoarece nu am domiciliul in acel oras sa caut la organele din localitatea de domiciliu, care din 2002 s-a modificat , din hârlãu in tomesti. as vrea sa stiu cum pot inchide activitatea pfa daca nu mai am nici actele de infiintare! si daca trebuie intradevar sa platesc ceva la cnas, pt ca in perioada in care a avut activitate pfa-ul, si inainte si dupa aceea, eram si angajat la o soc. com., deci plateam asigurare de sanatate prin firma la care lucram. Multumesc anticipat pt sugestii!

Data:2007-11-22 12:07:48

numele P.F.A.

5 thoughts on “inchidere PFA”

 1. buna ziua,

  am un pfa deschis in martie 2015, am lucrat pe el 5 luni,am platit taxele pe primul trim si o luna din urmatorul, din august nu am mai lucrat pe el insa eu am declarat venituri pana la sf anului, acum vreau sa-l inchid cum procedez?
  Am fost la fisc cu declaratia 070 sa o depun pt incetarea activitatii, insa doamna de acolo m-a trimis la registru comertului pentru inchidere.Intrebarea mea este , vor mai fi si alte taxe de platit daca in acest timp nu am mai lucrat pe el? si cum procedez la inchidere?
  Multumesc,

 2. Buna ziua! Am deschis un PFA-norma de venit (caen:9313-antrenor fitness) in luna mai 2013,dupa care m am inregistrat la ANAF ca am inceput activitatea, iar obligatiile lunare sunt cca.500lei: pensie cca.250RON , sanatate cca.100RON , impozit cca.160 lei. Dupa ce am avut cateva luni de activitate pe acest PFA am dorit sa l inchid si mi s-a spus ca nu pot pana la 1ian.2016 (2ani si jumatate) acumulandu se datorii pana in prezent de aproape 17000 RON cca3600€
  As dori sa aflu :
  1-cum il pot inchide?
  2-daca exista o forma mai avantajoasa de pfa,firma sau I.I. astfel încât sa platesc mai putine taxe?
  3-ce alta forma de pfa as putea sa mi fac astfel incat sa l pot inchide mai devreme de 2 ani ,in cazul in care nu am activitatea pe el…sau am activitate (oscilatorie) o luna da,alta nu
  Mulțumesc frumos

 3. Buna ziua,
  Am si eu o intrebare, in august 2015 mi-am deschis un PFA privind Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare, inca nu am inceput activitatea, insa trebuia sa fac cheltuieli (adica mi-am aprovizionat cu produse si tot ce era specificat in planul de afaceri) si am facturi pe firma din luna Noiembrie 2015 ,deoarece trebuie sa dovedesc la cei care mi-au oferit fondurile europene… nu am depus nici o declaratie la Finante pentru ca vreau sa radiez PFA-ul ca intre timp m-am angajat.Se poate? ce -i de facut ? Va rog ajutati-ma!

 4. Salutare! In iunie 2015 am vrut sa deschid un PFA, lucru pe care l-am si facut cu exceptia inregistrarii lui la finante. Acum as dori sa il inchid, am radiat PFA-ul, am obtinut certificatul de radiere de la Registrul Comertului, iar o doamna de acolo m-a trimis la Finante.

  As dori sa stiu: daca PFA-ul nu a fost inregistrat la FINANTE, trebuie sa ma prezit la finante si ar putea exista vreo amenda care va trebui sa platita sau chestii de genul acesta?

  Daca da, sediul de lucru este intr-un oras iar sediul in care sunt domicilat in altul. Unde ar trebui sa ma prezint?

  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *