In ce cazuri se fac reduceri de impozite?

Felderean Antonio:
Poate sa-mi spuna cineva daca exista in lege paragrafe in care se specifica reducerea sau eliminarea impozitului pt PFA ? De exemplu persoane cu handicap, veterani, eroi ai revolutiei, refugiat etc ?

loredana:
stiti daca investesc profitul mai platesc impozit?

niuracika:
Impozitarea se face pe diferenta intre incasari si plati(cheltieli in interesul obiectului de activitate)Daca vei cheltui pt. dezvoltarea activitatii pt. care esti autorizat se considera cheltuieli deductibile(se iau in considerare) si diferenta intre incasari si cheltuieli va fi mica sau chiar 0 sau pe minus.Deci impozitul pe ceva mic va fi mic. In acest fel trebuie sa privesti reducerea impozitului. Practic nu ti-l reduce nimeni , tot 16% ramane, dar din ceva mic.Exemplu: incasezi 1000 de lei cheltiesti strict in interesul activitatii de PFA =900 leiDiferenta de impozitat se numeste venit impozabil si este de 100 leiCalculezi 16%x 100 lei = 16 leiCe vrei mai putin de atat!!!???Chiar daca ai cheltuieli mai mari decat ai castigat(si atunci trebuie sa demonstrezi de unde ai avut bani de cheltuit-adica sa arati ca ai imprumutat PFA-ul cu bani din alte surse)te sfatuiesc sa mai lasi ceva de impozitat pt. stat . Asa, o suma minima , ca in exemplul de mai sus , cand incasarile si cheltuielile au fost tanda pe manda(aproape egale).In acest fel nu te intreaba nimeni (fiscul) nimic.Pe cand daca o sa iesi mereu pe minus o sa inceapa cu controale si-ti pierzi timpul pe la fisc.Este posibil sa mai ai venituri si din salarii sau te imprumuta cineva dar trebuie sa faci tot felul de hartii ca ai imprumutat PFA-ul si sa te consulti si cu un contabil ca si cum ai fii srl si-l mai platesti si pe acesta si ce sfaraiala ai facut?Este frumos sa lasi de impozitat macar cat un salariu minim pe economie, adica 500x12luni =6000/an, caci altfel nu te crede nimeni pt. ce te zdrobesti ca PFA inloc sa te angajezi.

AugustaC:
poate loredana s-a referit la profitul pe 2007 – adica in 2008 a constatat ca are profit in 2007 si ar vrea sa il investeasca anul acesta!

Anonim:
Poate sa ma lamureasca cineva care e diferenta intre

Florin:
Are cineva cabinet de consultanta in legatura cu infiintarea PFA?M-ar interesa in Timisoara.(quitter1984@yahoo.com)

Anonim:
pot sa pun si cheltuieli cu combustibilul.Daca activitatea mea implica utilizarea masini personale.

ludacris2cool4u:
poti sa pui la dosarul pe care il intocmesti si pe care il prezinti la Directia financiara (venituri, cheltuieli de capital si personal pentru dotari, lucrari de modernizare sau reabilitare pentru sediul firmei unde iti desfasori activitate) orice cheltuiala argumentata si justificata cu facturi, bonuri si chitante fiscale, situatii de plata/lucrari care au fost facuta in interesul si pentru optimizarea activitatii/lor pe care le desfasori

AugustaC:
nu mai mergi de mult cu dosarul la ei, iar din mai nici combustibilul nu mai intra la cheltuieli decat in cateva cazuri de exceptie…

Data:2008-02-14 19:26:32

PFA PSIHOLOG
Angajari pe PFA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *