impozit pe venit real = platitor TVA ?

DeepSky:
PFA cu impozit in sistem real si PFA platitor TVAe vreo diferentza intre cei 2 termeni ?

AugustaC:
daca esti in sistem real si depasesti 35000 euro venit intr-un an devii platitor de tva

crinap:
si daca esti cu norma de venit si depasesti plafonul de 35.000 EUR nu devii platitor de TVA…atunci esti obligat sa tii contabilitatea in partida simpla ?

Anonim:
pentru cinap:Am intrebat de administratia financiara acelasi lucru de te intereseaza pe tine si mi-au raspuns: Cand ma apropii de 35.000 ma duc la inspectorul meu fiscal si ii declar acest lucru. El ma va pune din acest moment sa tin un registrul al veniturilor, pentru a vedea incasarile. Din 3 in 3 luni ma duc apoi si platesc TVA-ul pana ating aplafonul de 100.000 EURO, cand voi plati apoi TVA luna de luna.Impozitul il vei plati in continuare aferent normei fixe de venit, sigura diferenta este ca vei tine un regostru de incasari din care sa rezulte cat trebuie sa platesti la TVA?

G.Florica:
raspunsul meu este de fapt o intrebare:Un PFA ce a depasit plafonul si s-a inregistrat in scop de TVA cum tine evidenta TVA-ului, respectiv, La ce data inregistreaza TVA-ul colectat; la data emiterii facturii sau la data incasarii acesteia? (atunci cand nu a fost incasat venitul la aceasi data, evident)?

AugustaC:
cand ai emis factura esti bun de plata chiar daca nu ai incasat-o inca

Data:2008-02-05 11:24:34

PFA ACTE NECESARE
casele de marcat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *