Factura catre o firma din afara RO

Criss:
Buna, Am PFA si as dori sa emit factura de pe PFA-ul meu catre o societate din alta tara care nu e memebra UE. Nu am decat Numele si adresa ei. Ce completez pe factura, deorece nu am CONT banca, numar inregistrare?

pfa_IT:
Ma intereseaza si pe mine subiectul asta si se pare ca deocamdata nu s-au lovit multi pfa de acest lucruDin ce stiu eu ar trebui sa treci un WAT number pentru firma si nu mai treci nimic de tipul Cont Banca. Mai treci adresa, produsul si cantitatea.Inrebarea ar fi pentru cine stie: Emiti factura de plata catre un client extern in EURO sau in RON??

ninapreda:
wat number = cod fiscal

Criss:
Problema cu WAT numberul am reusit sa o deslusesc, acum am o mare problema in a ma decide cum fac factura in VALUTA sau in RON? De acolo am sa primesc un CEC in valuta? eu in ce moneda emit factura?

anonim:
eliberati un invoice in valuta, iar cand faceti situatiile pentru fisc, calculati in lei la cursul zilei la BNR.

Anonim:
Faza este ca la PFA cu norma fixa de venit nu se tine nicio evidenta contabila decat copiile de facturi care exista in facturier. Atunci daca factura este emisa in EUR sau USD cum pot eu dovedi la sf de an ca nu am depasit suma de 35.000 (prag la care trebuie sa devin platitor de TVA)Nu pot emita factura in RON? Unde scrie in legislatie in ce moneda se emite factura (lucrul acesta mi-ar fi de mare ajutor) ?Multumesc anticipat!

cristi:
Buna. Sint nou pe acest forum si in curind imi depun actele pt PFA servici informatice.As dori sa intreb daca pot sa achizitionez din UE un automobil de ex. fara a platesc tva-ul?

John:
Sunt inregistrat ca PFA platitor de TVA, in sistem real.Am un client in UE care imi cere factura pe care sa mentionez (tradus evident): "Totalul facturii este fara TVA".Mi-a mai spus altcineva care face import/export cu firme din UE ca pune pe facturi: "Total NET".Imi poate spune cineva care este legea ce reglementeaza acest lucru, si anume scutirea / lipsa TVA pentru facturile dintre statele UE / export?P.S. Din ce am inteles trebuie sa trimit o factura in EUR si in acelasi timp sa imi fac una pentru aici, in RON, la cursul zilei.Daca am omis ceva ce mai trebuie stiut legat de facturile catre alte tari va rog sa imi spuneti.Multumesc

Data:2008-01-01 21:23:27

contabilitate pfa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *