emitere facturi pentru PFA

Anonim:
Am PFA si am inceput sa tai primele facturi. E ok am taiat factura o fila s-a dus la cel cu care am semnat un contract de servicii si celelalte 2 file au ramas la mine in facturier ce fac cu ele??? Le introduc in vre-un registru ? etc. (CE MI-A ZIS AVOCATA: vocata care mi-a infintat PFA-ul mi-a zis ca celelalte file ale facturii raman in facturier si atat, alceva nu mai trebuie facut)Ce parere aveti e ok?

mara:
cred ca din momentul in care ai taiat factura, trebuie sa te inregistrezi cu ea, altfel luai banii si gata. daca ai facturier trebuie sa ai si registre. consulta un contabil, nu un avocat.

DORA:
Factra albastra merge la client ,cea rosie se pune intrun dosar si se arata la control si cea verde ramane pe cotor si eu sunt PFAde 4 ani si asa trebuie lucrat cu ele.Numarul de factura si suma primita se inregistreaza in registru de incasari si plati la fel si cheltuielile care le faci pentru activitatea pe care o desfasori.

Alexandrina:
In Registrul de Incasari si Plati se inregistreaza bonurile si chitantele, si nu facturile.Bonurile si chitantele sunt instrumentele de plata, nu facturile, care pot fi scadente si la multa vreme dupa eliberare.Asa mi s-a explicat si la Finante.

Anonim:
ARE DREPTATE ALEXDANDRIA, DECI MARE ATENTIE CE INREGISTARTI IN REG INCASARI-PLATI!

Data:2007-09-26 19:04:02

contabilitate pfa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *