e necesar?

Anonim:
trebuie sa dechezi cont ca si pfa sau poate fi un cont pe persoana fizica si atat?

gabi20:
eu cind ma facut pfa m-am dus la o banca sa imi deschid cont ca imi trebuia Nr contului sa il trec pe factura atunci cand o emit. Cei de la banca mi-au zis ca nu pot merge pe contul meu personal ci ca trebuie sa imi deschid cont in banca ca si PERSOANA JURIDICA….acum analizant situatia tu ca PFA practic esti o persona JURIDICA si iti trebuie cont in banca ca si persona juridica….Numai BINE BAFTA!

lili:
pai esti persoana fizica sau juridica?de ce sa-ti faci cont pe pers. juridica daca esti pers. fizica?

AugustaC:
nu sta asa treaba; esti persoana fizica pana in momentul in care faci pfa, atunci tu ramai persoana fizica insa ai pus bazele unei persoane juridice care are anumite avantaje si anumite obligatii, iar bancile iti fac un cont pe persoana juridica si unul pe persoana fizica (sau un card de obicei)

cpetru:
Eu am fost la o banca si mi-au zis ca pot folosi contul / cardul pe care il am pe persoana fizica.Sunt si banci care trateaza PFA separat…dar practic: de unde apare diferenta ? Ce pasa cuiva ce statut are contul meu ?

anonim:
pai sa vedeti cand aveti control….va sfatuiesc sa faceti cont pe pfa- scrie pe el numele si cif-ul dvs, adica e pentru persoana juridica nu pentru persoana fizica si poate fi contabilizat mai simplu

cpetru:
cand o sa am control… ce va fi ?exista un text de lege care imi impune sa am cont / card special pentru PFA ? sau nu exista ?Ca va stramba din nas un inspector, nu cred ca ma intereseaza. Imi motiveaza o amenda cu un text de lege pe care il incalc.

Anonim:
Aceiasi dilema …la care inca nimeni nu a raspuns clar. Eu am vreo 3 carduri si de ce ar mai trebui sa-mi mai fac …doar ca sa platesc comisioane de intretinere …mai ales ca tai chitanta si nu cred ca voi lucra pe viramente de bani .doar chitanta si factura.Asadar TREBUIE SAU NU CONT PE PFA?

anonim:
cpetru- vi s-a raspuns clar, pentru pfa se trece cif-ul pe contul bancar iar pfa ul difera de persoana fizica in sine, altfel toate persoanele fizice ar fi oameni de afaceri si nu am mai avea nevoie de autorizatii si avize,oricum dupa cum vorbiti dvs. se pare ca nici de legi nu aveti nevoie; in cazul in care dai factura si chitanta clar ca nu trebuie cont bancar.

danubila:
Cand lucrezi pentru persoane juridice si plata se face prin banca, ai nevoie de cont daca incasezi banii direct (sume mici) nici o problema.

idan.ro:
Nu e obligatoriu sa ai cont bancar pe PFA.Dar nu-ti vei putea deduce comisioanele bancii…

sandu:
Problema este ca bancile au comisioane diferite si mai mari pt persoane juridice fata de fizice, te pun in aceasi oala cu firmele clasice. Si in general este destul de greu de negociat un comision cu ei si de multe ori o companie gen Coca-Cola are comisione mai mici fata de un PFA.Mai buna ar fi o discutie despre comisioanele bancilor si serviciile lor raportate la un PFA si din prisma asta care ar fi mai avantajoasa.

Anonim:
PFA, II, AF sunt in twilight zone, asa mi se pare dupa 3 ani de PFA

Anonim:
Deci pana la urma daca nu doresc sa deduc comisioanele bancii atunci am nevoie de cont bancar pe PFA sau ajunge contul personal???

Anonim:
Si eu sunt interesat.. Va rog , cei care aveti mai multa experienta postati.Nu as vrea sa ma complic cu in alt cont in banca pe PFA. Vreau sa operez doar pe conturile existente

Pef:
eu nu vad nici o diferenta intre un cont PFA si altul persoana fizica … doar persoana fizica care are un PFA raspunde cu toata averea personala … deci inclusiv contul bancar personal.

balexg:
Nu este obligatoriu, este recomandat pentru a putea deduce comisioanele si pentru a putea plati TVA-ul din contul PFA-ului.

boogalouu:
am intrebat si eu la ANAF, nu este necesar!

mjoollnir:
nu e necesar dar cand ti se face o plata in contul de persoana fizica cum iti dai seama care e ep pf si care e pfa? cum diferentiezi asta pe un extras de cont? Da nu este obligatoriu un cont special pentru pfa dar e mai usor sa ai unul

Anonim:
obligatiile unei persoane fizice autorizate radiate din registrul comertului se trec in sarcina persoanei fizice ?

Anonim:
nici la sistemul real de impozitare nu e obligatoriu?

Data:2008-01-24 16:52:47

casa de marcat
registru incasari si plati

2 thoughts on “e necesar?”

  1. Nu e necesar cont separat, dar unde se inregistreaza o plata din cont PF? La numerar?-nu exista o chitanta ci un OP. La banca?- ramane plata ca o creditare(e din patrimoniu PF), si va trebui facuta o DP , tinuta o evidenta a acestor plati si a soldului PFA (e obligatoriu de trecut DP in registru din martie 2015). Cred ca cea mai putina bataie de cap e sa fie facuta o dispozitie de plata si trecuta direct la numerar, desi oricum pot fi obiectiuni.

  2. Pot deschide un cont bancar personal special creat numai pentru incasari si plati PFA? Singurul scop al acestui cont este de a evita taxele mai mari ale bancii pentru persoanele juridice.
    Pot fi confuzii la incasari si plati, in sensul ca la titularul contului nu apare numele PFA-ul ci numele persoanei fizice?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *