despre depasirea limite de 35000 pt pfa cu norma fixa de venit

mifi:
Buna ziua,As dori sa infiintez un pfa la fel si sotul meu, amandoi lucram in domeniul it, practic vom lucra impreuna. Sediul pt pfa va fi in Romania.As dori un raspuns pt urmatoarele intrebari daca ma puteti ajuta va rog:1)In cazul unui contract realizat pt exterior(in afara ue, eg:china) se poate imparti venitul la 2 in cazul in care contrctul e facut doar de sotul meu(apare doar numele lui in contract), sau e necesar sa trecem ambele nume?1)Ce anume e considerat anul financiar? Daca infiintez pfa in data de 4 sept 2009, pana cand tine anul financiar pt mine? sau e fix indiferent de data la care am infiintat pfa? 2)Daca as trece de la norma fixa la impozit pe venit, pe langa 16% din venit, se mai aplica si tva? Referitor la tva as dori sa stiu dc se aplica si in cazul in care softul e vandut in alta tara?Va multumesc anticipat!

balexg:
1) Puteti infiinta o intreprindere individuala, astfel aveti venitul impreuna si functioneaza la fel cu un PFA2) Anul financiar este anul calendaristic3) norma de venit nu are legatura cu TVA-ul. Depinde daca este sau nu in Uniunea Europeana.

AugustaC:
Daca lucrati impreuna la un proiect trebuie sa faceti fiecare contract pentru el-pe pfa lui, fiindca altfel trebuie sa factureze sotul si sa ii refacturati dvs (iar dansul va avea un venit mai mare). Un an financiar e din data infiintarrii -in cazul dvs. pana la 31.12; daca veti avea venit lunar mai mare de 2900 euro la cursul de la 01.01.2007 (35000 euro cca 110.000 ron impartit la 12 luni) atunci va trebui sa va declarati platitori de tva si in acest caz veti plati tva aferent facturilor emise insa veti putea plati impozitul la norma. in orice caz apelati la cineva care se pricepe la contabilitate, sa nu cumva sa amestecati treburile…

mifi:
Va multumesc pt raspunsuri. In situatia in care as trece la sistem real de impozitare:1)As dori sa stiu in afara UE si pt UE care e situatia cu TVA-ul? 2)De asemenea daca imi vand produsele pe shopuri online( iar ei banuiesc ca trebuie sa plateasca tva in tara unde se afla), eu mai trebuie sa platesc tva? Daca da care sunt formalitatile?3) Daca fac un proiect pt care cer o suma de bani, trece anul si intru la sistem real din cauza depasirii plafonului, sa inteleg ca trebuie sa platesc 19% din venit + 16% din norma fixa(sau nu se mai plateste din norma fixa ci tot din venit? asta ar insemna 35% din venit). Dar pt anul urmator?4)Contractele trebuie prezentate vreodata la vreun control?

mifi:
microintreprindere vs pface e mai avantajos in situatia mea?

AugustaC:
pfa, clar

Data:2009-09-04 16:46:54

Cat dureaza la registrul comertului?
PFA nou infiinta - declatie de venit anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *