Deducere la PFA o factura pe persoana fizica

donesavescu:
Buna ziua.As vrea si eu o lamurire. Sunt PFA traducator autorizat si vreau sa stiu sigur daca pot sa imi deduc anumite facturi emise pe numele meu ca persoana fizica. De exemplu am un abonament de internet pe numele meu. Pot sa il introduc in contabilitate (presupunand ca activitatea pe care o desfasor se realizeaza cu ajutorul abonamentului de internet).Apoi, mai este sau nu valabila ideea cu deducerea benzinei. Sotia are o masina, vreau sa fac contract de comodat cu ea si sa imi deduc bonurile stampilate de benzina. Am inteles ca asta era posibil pana in 2008 mai. Acum nu.Am vazut ca la Administratia Financiara de care apartin (sector 5) nu se face diferenta intre mine ca persoana fizica (cu CNP) si eu ca persoana juridica (PFA cu C.I.F). Adica atunci cand platesc impozitul pentru PFA, imi este trecut CNP-ul, nu CIF ul persoanei juridice. Care ar fi explicatia? Multumesc anticipat.

Marian:
se deduce orice cheltuiala facuta in interes de PFA, probabil daca este o cheltuiala justificata inspectorul va trece cu vederea ca nu e CIF pe factura, probabil va puteti deduce internetul daca demonstrati ca aveti nevoie de el, vorbiti cu inspectorul. Benzina nu se mai poate deduce decat in cazuri exceptionale. Asta este Romania. Din pacate ai cheltuielei care sunt foarte greu de dedus si bineinteles asta inseamna impozite de valoare mai mare, nejustificata. Asta inseamna "statul este hot" si de asta tot mai multi se muta in economia subterana, este mai "cinstit".

BOSI:
PUTETI DEDUCE INTRETINEREA,TELEFONUL ,LUMINA ,INTERNETUL,CABLU,CHIRIA,BONURI DE TRANSPORT[RATB ,METROU,TAXI,CONSUMABILE, BIROTICA,S.A DIN VENITURI SE SCAD CHELTUIELILE SI SE APLICA 16% DACA PLATITI SALARII SCADETI SI ALEA DAR AM INTELES CA VOR FI OBLIGATORII SA VEDEM CE LEGE APARE

Data:2010-04-22 18:30:46

Guvernul va impozita mai mult PFA-ul?
posibilitati lucrative

One thought on “Deducere la PFA o factura pe persoana fizica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *