cum se acorda serii unice pentru facturile facute pe calculator?

JediMaster:
Pâna acum am folosit facturierele vechi tipizate, dar din câte stiu, acum se pot elibera si facturi facute pe calculatorul personal.Intrebarea mea este unde si cum înregistrez noile numere unice ale facturilor? Tot pe fisa speciala cumparata odata cu tipizatele, sau doar am eu grija ca facturile sa fie numerotate în ordine cronologica?Daca gresesc o factura, ce fac? Scriu pe calculator "ANULATA" sau pur si simplu eliberez una corecta cu aceeasi serie si numar?

Anonim:
comanda facturi in continuare, e mai simplu

AugustaC:
E foarte simplu sa le printezi singur, nici nu mai e necesar sa le anulezi (o corectezi in calculator si apoi o printezi; numai daca clientul, in functie de caz sesizeaza vreo eroare, atunci i-o poti lasa si pe aceea, faci o alta factura cu exact aceleasi date stornate-pe minus, adica, si abia apoi faci factura exact asa cum este corect – ideea este daca faci toate aceste operatiuni ele trebuie sa fie reflectate si in contabilitatea clientului). Pentrua a face facturi faci o decizie in care spui ca facturile pentru pfa Ionescu, de exemplu, vor avea seria ION si numerele de la 000001 la 99999. Cine are nevoie de alte sfaturi, sau de un contabil care sa il scuteasca de cautarea raspunsurilor pe net, ma gaseste la numerele 0731.24.55.28; 0765.513.158 sau pe mess la "contabilitatecomputerizata" sau imi poate scrie pe email: contabilitatecomputerizata@yahoo.com

Kata:
Este obligatoriu ca pe factura sa apara "Factura fiscala"? Cu programa pe care o folosesc scrie doar "Factura".

danielgrad:
eu am epuizat acum facturile tipizate si am inceput sa emit facturi facute pe calculator. decizia generata de programul pe care il folosesc spune "pentru anul 2008 declaram utilizarea urmatoarelor serii de formulare". este bun textul asa, tinand cont ca deja am emis multe facturi pe 2008 cu alta serie si alte numere (cele tipizate)? Si in 2009 va trebui o noua decizie?

AugustaC:
daca mai aveti in 2009 din aceste facturi nu mai faceti decizie, le folositipe acestea

luminita iliescu:
Draga Augusta, esti un inger!eu sunt un PFA nou si sunt foarte ingrozita de hartogaraia necesara pentru evidenta contabila! mi-am sunat toate prietenele care sunt experte in contabilitate si le-am innebunit cu intrebari! desi sunt economista, habar n-am de ceea ce inseamna contabilitate; in facultate m-am strecurat, am invatat doar sa trec; ma rog am o scuza, sunt absolventa de management – marketing, asa ca se explica stresul meu….mi-am notat adresele tale si telefoanele, prin urmare te voi contacta in curand!inca o data, MULTUMESC!

AugustaC:
Cine are nevoie de alte sfaturi, sau de un contabil care sa il scuteasca de cautarea raspunsurilor pe net, ma gaseste la numerele 0731.24.55.28; 0765.513.158 sau pe mess la "contabilitatecomputerizata" sau imi poate scrie pe email: contabilitatecomputerizata@yahoo.comRectific…numarul de telefon este 0765.513.158.

Anonim:
unde pot gasi un format de decizie pentru alegere serie si numere?multumesc!

ghita:
Buna ziua , am un pfa si ma intereseaza , ce barem finaciar, ca si suma , se pot inregistra facturi(marfa) va multumesc, astept raspuns

Data:2007-10-26 04:29:26

contabilitate pfa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *