contabilitate pfa

Maria:
pt cine a intrebat daca-i necesar registru inventar?!; da este necesar in cazul in care v-ati achizitionat mijloace fixe pe PFA, de exemplu: calculator, lap-top, telefon, sau alte mijloace fixe care va ajuta la desfasurarea activitatii;ideea este ca la efectuarea deducerii valorii mijlocului respectiv amortizarea lui se produce esalonat lunar in decurs de 3 ani adica 36 luni, dupa urmatorul calcul: valoarea totala a mijlocului fix : 36sa zicem 3000 RON a costat, noi vom trece lunar in registru incasari si plati: 3000:36=83,33 Ronin registru inventar sigur vom trece valoarea totala a mijlocului, conform actelor de achizitie (factura, chitanta)

Maria:
imi cer scuze trebuia postat la raspuns mesajul meu

Maria:
in legatura cu intrebarea ce facem cu facturile taiate? raspunsul este ca inregistram totul in "registrul incasari/plati" in ordine cronologica! atentie!exact conform datelor in care s-a intamplat incasarea sau plata vreunei activitati sau achizitii sau plati, se inscrie in ordine cronologica, in spatiul special destinat fie la incasari fie la plati, totul ce decurge intamplat in timpul unui an financiar adica de la 16.05.2008 pana la momentul prezent, respectiv 16.05.2009succes!

AugustaC:
DA, IN PRINCIPIU AI DREPTATE, NUMAI CA AMORTIZAREA NU SE EVIDENTIAZA IN REGISTRUL DE INCASARI SI PLATI LUNAR, CI SE TRECE O SINGURA DATA, LA MOMENTUL PLATII LA VALOAREA INTREAGA. LUNAR SE INREGISTREAZA APOI IN FISA DE AMORTIZARE. LA FINELE ANULUI IN CARE S-A FACUT ACHIZITIA (SI PLATA, EVIDENT) SE FACE URMATORUL CALCUL: TOTAL VENITURI MINUS TOTAL CHELTUIELI (IN CARE E INCLUSA SUMA DATA PE MIJLOCUL FIX) PLUS VALOARE MIJLOCULUI FIX, MINUS AMORTIZAREA DIN CURSUL ANULUI, REZULTA VENIT NET. ASA E PREVAZUT IN NORME CA SE CALCULEAZA SI TREBUIE EVIDENTIAT CORECT, FIINDCA NU EXISTA CHITANTA LUNARA PENTRU A EVIDENTIA LUNAR. REZULTATUL ESTE ORICUM ACELASI, METODA DIFERA UN PIC.

AugustaC:
URLPoate ca din mesajul anterior nu s-a inteles absolut tot, asa ca v-am dat linkul unde am mai postat despe asta. Sper sa va fie de folos!

Data:2009-05-05 15:32:13

ce trebuie sa scriu pe factura?
pt pfa am nevoie de casa de marcat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *