Cifra de afaceri

pop marius:
Buna, situatia este urmatoarea:am eliberat o factura,(nu sunt platitor de TVA), in decembrie pentru servicii care urmau sa fie prestate in anul urmator, plata nu are loc si inainte de a se presta serviciile facturate in anul precedent se anuleaza contractul pentru ca in decembrie prin facturare m-am "incarcat" cu suma respectiva, pot in anul urmator sa eliberez o factura cu minus? care e solutia?practic s-a trecut in anul urmator cum va influenta factura cu minus cifra de afaceri, (rezultata din jurnalul de vanzari), pt. anul respectiv? cum se procedeaza daca s-au facut erori, (nu am consemnat o plata), in complectarea jurnalului de incasari si plati, se poate rescrie corect de la un capat la altul operatiunile din anul respectiv, pt. ca nu am ce sa tai cu o line si sa corectez? Multumesc!

AugustaC:
cifra de afaceri a pfa nu inseamna rezultatul jurnalului de vanzari; ci venitul incasat efectiv; dar nici macar asta nu inseamna cifra de afaceri

pop marius:
art. 152 cod fiscal(6)Cifra de afaceri care serveste drept referinta la aplicarea alin. (1) este constituita din suma, fara taxa pe valoarea adaugata, a livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii taxabile, incluzând si operatiunile scutite cu drept de deducere, potrivit ah. 143 si 144.

Data:2010-09-05 21:09:11

Impozit pe venit?
PFA mai multe activitati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *