Ce coduri CAEN trebuie pt servicii informatice

Anonim:
Salut , Ca coduri CAEN dastea noi trebuie sa imi trec la PFA pentru a ma incadra la Ministerul Finatelor la categoria "Servicii Informatice"

AugustaC:
eu am sunat la sectorul 6 si au zis ca nu stiu exact, au facut o adresa la minister si asteapta sa afle raspunsul…asta a fost acum vreo 2 luni….

mooncitizen:
M-am intersesat la administratia financiara sector 2, o doamna foarte amabila mi-a confirmat urmatoarele:1. Intr-adevar cei de la administratia financiara accepta norma de venit fara a face o analiza a codurilor caen din Autorizatia obtinuta de la Rgistrul Comertului. Am inteles ca autorizatia, in afara de codul caen activitate principala specifica si lista codurilor caen activitati secundare, contine si un titlu generic de activitate pe care o desfasori, si pentru acesta este cel mai sigur sa alegi termenul generic de "Servicii informatice"2. Se asteapta intr-adevar o precizare de la Ministerul Finantelor care sa lamureasca corespondentul codurilor caen aferente Serviciilor Informatice, dar nu au primit inca un raspuns (va dati seama, insasi Adminisratia Financiara bu primeste un raspuns clar in aceasta privinta!).3. Asadar, eu m-am decis sa aleg CAEN 6209 (Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei), si nici un cod CAEN pt activitati secundare. Asta ca o masura de siguranta: avind mai multe coduri caen, in situatia unor precizari ulterioare, exista sanse mai mari ca cel putin una sa nu se incadreze la Servicii Informatice (adica la norma fixa de venit), si in cazul acesta legea dispune ca pfa-ul va fi incadrat la venit real.4. Tot ca o masura de precautiune m-am decis sa specific in contractele cu beneficiarii ca prestez servicii informatice, iar pe facturile emise specific acelasi lucru: prestari servicii informatice.5. Oricum, toata aceasta situatie este bizara/hilara. Daca MF-ul a decis sa accepte norma fixa de venit pt servicii informatice, atunci ar trebui sa accepte ca toate codurile caen din clasa 62, 63 sa fie asimiltate cu Servicii Informatice. Din curiozitate, am sunat si la sectorul 6, si am primit cam acelasi raspuns. Am impresia totusi, si acesta este singurul lucru pozitiv, ca lucratorii de la adm financiara (cel putin din sectorul 2 si 6) ) trateaza aceasta problema cu bunavointa, si incearca s-o rezolve in favoarea contibuabilului.

AugustaC:
Si mie mi-a raspuns foarte frumos doamna de la sectorul 6- iar daca ai mai multe coduri le poti spune ca dai declaratie ca nu faci decat ce cuprinde codul ala-iar daca faci altceva sa revii cu declaratie pentru venitul estimat. Inca ceva: cum sa scriipe contract numai servicii informatice? Trebuie sa descrii exact serviciul respectiv…iar daca scrii ca ii faci un site e deja productie…sau nu? Depinde din ce unghi vezi problema..

Vlad Andrei:
Si eu am facut cerere scrisa catre adm financiara sector 6 si mi-au raspuns foarte frumos ca nici ministerul nu stie ce coduri se incadreaza la servicii de informatica. In masura in care este posibil (adica daca pot posta link-uri pe acest site) puteti sa vedeti raspunsul lor, ca l-am scanat si l-am pus pe internet aici: vladut[punct]net/blog//index.php/2009/01/15/aventuri-cu-administratia-financiara-sec? blog=6#more65

Data:2008-10-17 09:54:11

Daca stau in chirie pot face PFA?
produse patiserie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *