…casa de marcat pt pfa cu norma de venit?!?!?

TITI:
Buna,sunt PFA si sunt la norma de venit,daca eu platesc statului un impozit fix (ADIK 1232 de RON),indiferent k fac incasari sau nu fac incasari intr-un an fiscal,de ce trebuie sa mai dau bani si pe o casa de marcat ????? Am intrebat la finante inspectorul meu de zona…CE VOI FACE CU ROLELE PE CARE RAMAN TRECUTE INCASARILE??????…si mi s-a raspuns…PASTREAZA-LE DAR………..NU LE ADU LA FINANTE K NU AVEM CE SA FACEM CU ELE…..O alta intrebare as avea…dak totusi duc rolele la finante si in urma calculelor reiese k eu NU am facut incasari de 7700 de RON (la care impozitul e de 1232 de RON),ci am incasat mai putin,CE SE INTAMPLA???MI SE RESTITUIE DIN BANII DATI IN AVANS??????ADIK DIN 1232 DE RON…… Parerea mea e k e o lege votata aiurea la care,in momentul votarii nu s-au mai gandit dragii nostri alesi si la cei cu norma de venit……Nu o zic doar eu,un simplu PFA ci o zic si pers din cadrul serviciului de finante…..Intrdevar traim in tara tuturor posibilitatilor…

Anonim:
ai vazut tu vreo lege de 17 ani incoace care sa fie buna si corect judecata ? daca da ….spune-mi si mie…

Anonim:
salut,eu am inteles ca itzi trebuie casa de marcat numai daca lucrezi cu persoane fizice si daca lucrezi cu firme (pe baza unui contract) nu-tzi trebuie.

paraschiva:
BunaSotul meu si-a faut PFA (repararea si intretinere auto) cu norma de venit si intrebarea mea e daca trebuie sa aiba chitantier , facturier etc.Daca da, as vrea sa stiu ce ii mai trebuie sa fie in regula, mai ales daca vrea sa lucreze si cu asigurarile. As vrea sa-mi raspundeti daca se poate. Va multumesc

sorinel:
Si eu am norma fixa de venit. Am si chitantier si facturier. Se taie factura deoarece trebuie tinuta o evidenta, pentru a justifica SUMELE incazate atunci cand ajunge sa plateasca TVA (adica cand ajunge la 35.000 euro)Bafta!

Gabi GS:
Buna ziua ,Parerile sunt impartite . In momentul de fata si eu ma confrunt cu aceeasi problema. Am un PFA (prestari servicii – depanare) cu norma fixa . Am chitantier , facturier . Am intrebat daca este necesar si casa de marcat fiscala. Parerile sunt impartite . Majoritatea celor de la fisc spun ca da. Tot de pe acolo am mai capatat si raspunsuri ca nu , in baza OG nr28 /1999 actualizata la data de 03.09.2007 dupa publicarea OG nr.47/2007. Aici la art.1 ,alin.1 spune asa:"Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul,precum si prestari servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. "Bun……… Dar mai departe la art.2 , alineatul h , spune asa:" Art.2. Se excepteaza de la prevederile art.1,alin.1 :h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizarecare nu implica crearea unei societati comerciale. "In momentul cand la fisc platesc impozitul trimestrial alocat (ca norma fixa) pe chitanta scrie clar "impozit din profesii libere"In concluzie in baza carei legi se cere casa de marcat fiscala la un PFA cu norma fixa de impozitare pe venit ?

Data:2007-10-24 00:15:16

contabilitate pfa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *