forum-pfa.ro

pfa, legi fiscale, consultanta fiscala, tipizate
 - Forumuri - Inscriere - Raspuns - Cauta - Statistici -

Persoana Fizica Autorizata Forum / Anularea sau Retragerea autorizatiei de PFA / inchidere PFA
Autor Mesaj
mire77
# Postat: 22 Nov 2007 12:07
Raspuns 


In ultimul an nu am mai realizat nici o activitate pe pfa. As vrea sa stiu daca trebuia sa anunt asta undeva si ce o sa trec la venituri cand o sa depun declaratia privind veniturile realizate.
Si daca se poate care sunt pasii pt inchiderea pfa.
Mii de multumiri!

Anonim
# Postat: 6 Ian 2008 01:14
Raspuns 


1. Pe declaratia de venituri pentru anul 2007 vei trece 0, daca intr-adevar n-ai avut venituri.
2. Pentru anulare depui originalul autorizatiei si a certificatului de inregistrare la primaria emitenta si totodata, anunti organul fiscal despre anularea autorizatiei. Autorizatia nu poate fi anulata cu o data anterioara depunerii ei la sediul primariei emitente.

Anonim
# Postat: 29 Apr 2008 20:00
Raspuns 


cat costa desfiintarea PFA (si infiintarea) si sunt oare dificultati asa cum se intalnesc la SRLuri?

Rob
# Postat: 17 Dec 2008 22:43
Raspuns 


Astazi la Finante mi s-a spus ca pt inchidere trebuie sa depun o cerere si sa completez si o declaratie. Ma refer la partea cu finantele.. Apoi sa cer un control, care sa verifice la zi (chiar daca tocmai am fost verificat) jurnalul de incasari si plati. La declaratie estimativa treci 0 dar si la declaratia pe venituri.

gabi
# Postat: 25 Apr 2009 20:45
Raspuns 


Problema mea sta in felul urmator.

De 2 saptamani alerg dupa acte pentru a-mi deschide un PFA, pentru a-mi folosi la o angajare. Acum cand am reusit sa finalizez dosarul
(luni trebuie sa ridic CUI-ul), am primit o alta oferta de munca
, mai avantajoasa, care nu necesita PFA.
Acum intrebarea mea este urmatoarea: pot sa radiez PFA? daca da, trebuie sa mai platesc ceva suplimentar? daca nu, ce modalitati sunt pentru a nu plati impozit la stat? am stabilit profitul la 6000 ron
pe an, si din ce stiu, trebuie sa-mi vina de platit 1500 lei trimestrial?! Ce solutie pot gasi in aceasta situatie?

Daca tin PFA-ul in continuare fara sa-l folosesc la nimic, mai platesc ceva la stat?

AugustaC
Membru
# Postat: 25 Apr 2009 20:53
Raspuns 


il puteti radia si nu trebuie sa platiti nimic fiindca nu sunteti inca inregistrat la administratie

voicu aurelia
# Postat: 14 Iun 2010 12:38
Raspuns 


buna ziua ,am si eu o intrebare ,referitor la PFA,am apucat si am facut PFA,iar acum vreau sa il desfiintez ,sa il inchid ,si acum pe 15 iunie trebuie sa platesc pentru prima data 213 de ron ,taxa de impozit ,iar eu nu am facut niciun fel de incasari ,PFA-ul a fost gata pe data de 25 mai 2010 adica luna trecuta ,acum daca vreau sa ma angajez cu carte de munca ,in alta parte ,mai platesc impozitul asta daca nu am lucrat deloc pana acum ?Astept raspuns ,Multumesc

Marian
# Postat: 23 Iun 2010 21:51
Raspuns 


este posibil sa nu patesti nimic daca nu il platesti, daca il platesti o sa primesti banii inapoi dupa mult timp. poate se gaseste cineva care sa iti spuna daca curg penalitati la impozitul platit anticipat.

criss
# Postat: 14 Oct 2010 11:27
Raspuns 


detin un pfa si de aproximativ 4 ani nu desfasor nicio activitate. Doresc sa l inchid, iar acum cei de la Finante imi blocheaza contul deoarece nu am platit impozit la stat pe acesti 4 ani. Daca nu am avut venituri , cum sa platesc impozit? Asta nu e o plata nedatorata?cum procedez pt a -mi inchide pfa? Mentionez ca nu am depus nicio declatatie, deoarece legislatia momentului suna cam asa:" cei care nu si -au schimbat certificatul de inregistrare pana la o anumita data, vor fi radiati din oficiu" Multumesc pt sugestii

AugustaC
Membru
# Postat: 14 Oct 2010 13:00
Raspuns 


MERGETI DEPUNETI DECLARATIILE LA FISC PE 0, PLATITI AMENDA PENTRU NEDEPUNEREA LOR SI GATA! AMENDA VA FI PROBABIL 250 LEI. NUMAI SA NU FI DESFASURAT ACTIVITATE!

vali
# Postat: 26 Ian 2011 15:56
Raspuns 


buna ziua! am deschis un pfa in 2001.09.11 , la iasi, care a functionat pana pe 31.12.2001, apoi nu am mai avut nici o activitate. in martie 2002 am platit impozitul aferent perioadei respective in loc. hârlău ,unde aveam domiciliu, dar de atunci nu am mai depus alte acte pt impozit, intrucat nu am mai avut activitate, ba mai mult nici actele pfa-ului nu le-am pastrat, deoarece la data platii impozitului am spus ca vreau sa-l inchid. am platit asadar suma ceruta si am crezut ca asta-i tot. surpriza! in dec.2010 primesc acasa un titlu executoriu de la cnas, cu contributii la asig de sanatate = 0 lei !!, insa cu dobanzi si penalitati de 240 lei. le-am explicat acestora ca nu mai functionez din 2002, insa ei mi-au cerut dovada incetării activitătii ( care nu există, deoarece inteleg că nu am facut-o!, chiar daca criss sugera ca " cei care nu si -au schimbat certificatul de inregistrare pana la o anumita data, vor fi radiati din oficiu" se pare ca nu a fost valabil si pt mine ) sau decizia de impunere anuala pe 2005. cand am cerut o decizie de impunere de la organele teritoriale din iasi, unde a luat fiinta pfa-ul mi s-a spus ca deoarece nu am domiciliul in acel oras sa caut la organele din localitatea de domiciliu, care din 2002 s-a modificat , din hârlău in tomesti. as vrea sa stiu cum pot inchide activitatea pfa daca nu mai am nici actele de infiintare! si daca trebuie intradevar sa platesc ceva la cnas, pt ca in perioada in care a avut activitate pfa-ul, si inainte si dupa aceea, eram si angajat la o soc. com., deci plateam asigurare de sanatate prin firma la care lucram. Multumesc anticipat pt sugestii!

Raspunsul tau
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

Pentru a dovedi ca esti un om mai degraba decat Spambot, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Cat face opt minus trei?
» Nume  » Parola 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.
 

Sustinut de chat forum software miniBB™ © 2001- 2015

CONTACT FORUM : aderpsoft[at]gmail.com


Forum Slabire
26609Microsoft Dynamics CRM